Foto: Camerat Fra venstre: Espen Nilsen Holtan (Camerat), Turid Hatling Finne (PKOM), Kjerstin Opdahl Skistad (Grong Sparebank), Mona Elli (Steinkjermartnan) Stian Brekkvassmo (Grong Sparebank).

Vil inspirere dugnadsheltene

PKOM, Camerat og Grong Sparebank ønsker å gjøre stas på dugnadsheltene og inviterer alle frivillige i lag og organisasjoner til inspirasjonskveld kvelden før åpningen av Steinkjermartnan.
26.6.2024

– Det er på tide dugnadsheltene får en påskjønnelse. De som steker vaffel, de som trener barn og barnebarn, de som kjører til kor- og korpsøvelse, ordner kostymer og rekvisitter til teaterforestillingen. De som ordner juleavslutning i velforeningen, de som bytter vindu på grendehuset og de som selger lodd for friidrettsklubben. Eller de som vasker garderobene, lagerskispor og stiller som festvakter – ja, alle som holder hjulene til lag og organisasjoner i gang. Det fortjener de, sier Turid Hatling Finne, daglig leder i PKOM. Sammen med Espen Nilsen Holtan i Camerat, Kjerstin Opdahl Skistad og Stian Brekkvassmo i Grong Sparebank inviterer hun til en kveld dedikert til dugnadsheltene.

Norges beste foredragsholder

For å gi dugnadsheltene ekstra påfyll, så har arrangørene skaffet en av Norges beste foredragsholdere. Finnmarkingen Roger Finjord er ekspert på menneskelige relasjoner og lagbygging. Alle som har opplevd hans foredrag er over seg av begeistring. Nå kommer han endelig til Steinkjer.

– Roger skal snakke om det å ta vare på hverandre og bygge lagfølelse. Altså alt det som er viktig i frivilligheten. Roger er engasjert, ærlig og ekte, og med sin blanding av humor og visdom fengsler han sitt publikum. Han snakker om identitet, røtter og stolthet til eget lokalmiljø. Dette er for alle som legger ned en uvurderlig innsats for nærmiljøet. Kjernen i martnan er åpne møte plasser og folk som treffes, og det er akkurat det denne kvelden blir, sier Stian Brekkvassmo.

Sofapraten

– Det blir også sofaprat med banksjef Jon Håvard Solum, Roger Finjord, og dugnadsheltene Karl Christian Aag fra Follafoss, Tove Hatling Jystad fra Stod, og Bente Aune Bragstad fra Sparbu. Der får vi høre hva dugnad gjør med samhold og tilhørighet i lokalmiljøet, sier Kjerstin Opdahl Skistad.

Tjuvstart på martnan

Inspirasjonskveldenarrangeres kvelden før Steinkjermartnan åpner, et arrangement som i stor grader driftet på dugnad.

– At tre disse tre bedriftene tjuvstarter Steinkjermartnan, synes vi i martnaskomiteen er stas. Samtidig er det et foredrag vi selv gleder oss til å oppleve, sier Mona Elli i Steinkjermartnan.

Næringslivsfrokost

Torsdag morgen inviterer samme gjengen til frokostmøte fornæringslivet. Også da med Roger Finjord på scenen.

– Roger har en unik formidlingsevne, og jeg gleder meg til å dele dennemed både dugnadsheltene og næringslivet i Steinkjer, avslutter Espen Nilsen Holtan i Camerat.

Meld deg på innen 5. august.

Energipåfyllfor dugnadshelter | Følk trøng følk 7. august

Næringslivsfrokosten| Følk trøng følk 8. august

Følg arrangementene på facebook

Siste nyheter

Næringslivsfrokost: Følk trøng følk – hvordan bygger du laget ditt?

Camerat, Grong Sparebank og PKOM inviterer til næringslivsfrokost torsdag 8. august i Steinkjer samfunnshus.
Les mer

Høringssvar NOU Helhetlig forvaltning av akvakultur for bærekraftig verdiskaping

Her kan dere lese vårt høringssvar sendt til Nærings- og fiskeridepartementet.
Les mer

Hvordan lykkes med omdømmebygging?

Gjess, we can! Et godt omdømme er gull verdt. Så hvordan får du, og beholder, gode relasjoner til omverdenen?
Les mer